Sporirea calității și eficienței Învățământului Profesional Tehnic din Republica Moldova

         Proiectul Twinning al EU ”Sporirea calității și eficacității sistemului de Învățământ
Profesional Tehnic din Republica Moldova”, martie 2019 -  februarie 2021 are ca scop general susținerea ministerului Educației, Culturii și Cercetării și instituțiile/autoritățile responsabile de Învățământ Profesional Tehnic și actorii din cadrul acestor structuri în implementarea continuă a strategiei de dezvoltare a Învățământului Profesional Tehnic pentru anii 2013-2020, lucru realizat prin consolidarea capacităților instituțiilor cheie în vederea sporirii calității. Unul din obiectivele specifice ale proiectului este susținerea personalului din cadrul Centrelor de Excelență din Învățământ Profesional Tehnic în sprijinirea instituțiilor arondate prin intermediul instruirilor și formărilor profesionale.
                 
Pentru crearea conținutului digital, profesorii și instructorii din Centrele de Excelență vor participa la ateliere de formare a competențelor digitale aplicate în procesul de predare-învățarea digitală. Atelierele de lucru vor oferi posibilitatea formării deprinderilor necesare ale cadrelor didactice, care vor beneficia de asistență pentru a produce materiale de învățare. Atelierele vor fi organizate în luna noiembrie 2019, februarie 2020, mai 2020.



Descrierea echipei de bază pentru implimentarea obiectivului

Esko Lius - expert TIC, Finlanda. Esko este cunoscut pentru proiecte de învățare digitală inspirate, care pun accent pe activitate individuală de învățare a cursanților, pedagogie transformatoare și instrumente versatile pentru învățarea autentică. El este implicat în proiectarea strategiilor și sistemelor pentru consolidarea capacităților personalului didactic și facilitează procesele strategice digitale ale managementului în educație atât în Finlanda, cât și în proiecte internaționale.

Vesaoona Salonen - expert TIC, Finlanda. Vesajoona este lector superior experimentat, cu istoric demonstrat al activității în industria educației. Abilitat în matematică, educație specială și învățământ profesional tehnic. Abilitat în predare online și în muncă la distanță. Recent implicat în activități de predare la distanță în Finlanda și Regatul Unit.


Programul atelierului de lucru (26.11.2019)



În cadrul atelierului de lucru am luat cunoștință cu:
  •  cadrul european pentru competență digitală a cadrelor didactice (DigCompEdu)




  • testarea instrumentului de autoreflexie Check-in;
  • folosirea blog-urilor pentru învățare;

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Programul atelierului de lucru